Project Utrechtse Heuvelrug

Wie aan komt rijden bij deze op de Utrechtse Heuvelrug gelegen villa valt meteen op dat de buitenkant uit veel verschillende materialen bestaat. Naast de rieten daken zijn vooral de muren (en elementen) van steen en hout kenmerkend. We hebben in deze prachtige woning alle muren van prachtig behang en verf voorzien.

Ook bij binnenkomst door de voordeur valt het veelzijdige materiaal gebruik meteen op. Een van de wanden in de hal is namelijk bedekt met steentjes. Althans, dat lijkt zo: het gaat om behang. Het licht komt hier niet alleen van de hoge ramen, die doorlopen in de vide, maar ook van een enorme, uit ringen van verschillende grootte bestaande hanglamp. Vanuit de hal kun je via de trap met treden van echt hout naar boven, linksaf de slaapkamer met en-suitebadkamer in of rechtdoor naar de keuken en woonkamer. Dit laatste vertrek is onder andere voorzien van een grote televisie tegen een achtergrond van eikenfineer en een gashaard met een marmeren voet. Door de vele beige- en bronstinten is het een warme ruimte die gezelligheid en rust uitstraalt. Op de vloer liggen hier tegels, net als op de rest van de begane grond, die wordt gecompleteerd door een toilet, schuur en bijkeuken.

Zo zijn er verschillende soorten muurbekleding, waaronder beige behang dat qua textuur doet denken aan krokodillenleder.

Lees het hele project op The Art of Living.

Gerelateerde projecten